Upravljanje tiskalniških storitev

Upravljanje tiskalniških storitev

Podjetja se vsakodnevno srečujejo s problematiko tiskanja. Večina ponudnikov tiskalniških rešitev (tiskalnikov, večopravilnih naprav, programske opreme za spremljanje in nadzor tiska, itd.) začne z obljubo o zmanjšanju stroškov tiskanja. Vendar kako dosežemo zmanjšanje stroškov tiskanja, če sploh ne vemo natančno, kakšni so v tem trenutku?

Le, če stroške poznamo in jih nadzorujemo, lahko načrtujemo, kako jih bomo v prihodnosti zmanjšali. V nasprotnem primeru je načrtovanje o zmanjševanju stroškov brezpredmeten. Glede na dejstvo, da 90 % podjetij ni seznanjeno s celotnimi stroški povezanimi s tiskom, je poglobljena analiza stanja stroškov v podjetju ključnega pomena za optimizacijo stroškov tiskanja. Znižanje stroškov tiska ne pomeni nakupa najcenejših tiskalnikov in potrošnega materiala ter ne pomeni samo nakupa programske opreme za nadzor tiska. Omejevanje barvnih izpisov, omejevanje porabe papirja, uporaba neoriginalnih tonerjev, ne pomenijo prihrankov, ampak vodijo le v omejevanje storilnosti.

Segment upravljanja tiskanja v podjetju po navadi povezujemo z IT oddelkom. Vloga sodobnega informatika v podjetju ni reševanje »paper jam-ov«, menjava tonerjev, iskanje in klicanje podjetja, ki je pristojno za pokvarjeni tiskalnik, podpisovanje množice računov za tonerje in potrošni material različnih dobaviteljev medtem ko, na drugi strani izvaja strateške IT projekte.

Prepustite segment upravljanja tiskanja nam in se osredotočite na svoje aktualne projekte.


 Ponujamo vam rešitev upravljanja tiskanja, ki vključuje:

  • oceno trenutnega stanja tiskalniškega sistema,
  • pripravo končne rešitve oz. optimizacijo sistema,
  • vzpostavitev optimiziranega sistema,
  • upravljanje in vzdrževanje sistema.

Za več informacij o rešitvi pišite na: nadgradnja@pro-servis.si.