Nadgradnja računalniške opreme

Nadgradnja pomnilnika (RAM)

Vašemu prenosniku ali namiznemu računalniku nudimo hitre, kvalitetne in ugodne nadgradnje. Računalnik po nadgradnji pomnilnika deluje hitreje ter je sposoben zahtevnejših opravil.

Pomnilnik je eden najpomembnejših delov računalnika. Njegova naloga je hranjenje podatkov. V pomnilniku so shranjeni ukazi in podatki vseh aplikacij, ki se v danem trenutku izvajajo v računalniku. Pomnilnik je zgrajen iz elektronskega vezja, ki ga v računalnik vgradimo v obliki čipa.


Nadgradnja trdega diska (HDD)

Nadgradnja trdega diska uporabniku prinese več prostora, kamor lahko shranjuje svoje podatke.

Trdi disk je najbolj razširjena vrsta zunanjega pomnilnika. Ob izklopu ohrani vsebino. Vsi podatki na trdem disku (besedilo, slika, film, zvok, programi, gonilniki ...), so zapisani v datotekah.

Disk je sestavljen iz več okroglih kovinskih plošč, prevlečenih z magnetno snovjo, ki se med delovanjem vrtijo. Nad diskom je bralno pisalna glava. To je navitje, ki lahko magneti površino diska (pisanje), ali ugotavlja smer namagnetenosti (branje).


Nadgradnja procesorja (CPE)

Močnejši procesor za uporabnika pomeni lažje in hitrejše procesiranje, možnost izvajanja več opravil na enkrat brez težav (zmrzovanja, zakasnitve, ponovni zagoni itd.).

Procesor ali centralno procesna enota (CPE) je osrednji del računalnika, ki obdeluje (procesira) podatke ter nadzoruje in upravlja ostale enote.

Računalniki so skonstruirani tako, da je menjava komponent rutinsko delo in posegi na noben način ne morejo škoditi delovanju. Nasprotno, ko servisni tehnik odpre vaš računalnik, iz notranjosti posesa prah in ostale nečistoče ter tako izboljša hlajenje komponent, ki omogočajo hitrejše in boljše delovanje vašega računalnika.

Ker se cene in konfiguracije računalniških komponent nenehno spreminjajo, vas prosimo, da nam vprašanja pošljete na e-naslov: nadgradnja@pro-servis.si 

Z veseljem vam bomo svetovali, kako priti do najboljše rešitve.